Xbox Live og PlayStation Plus

Slik sparer du penger på spillabonnement

Det er ikke alltid lurest å kjøpe gjennom Sony og Microsoft.

SPILLABONNEMENT: Det er penger å spare hvis du kjøper Xbox Live Gold og PlayStation Plus via en tredjepart. Foto: Produsentene
SPILLABONNEMENT: Det er penger å spare hvis du kjøper Xbox Live Gold og PlayStation Plus via en tredjepart. Foto: Produsentene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken annonserte Sonys spillavdeling at prisen på PlayStation Plus-abonnement øker fra og med 1. august. Fra den datoen blir det snaut 100 kroner dyrere å være årsabonnent på spilltjenesten.

Samtidig øker prisene på måned- og tremånedersabonnement på henholdsvis 20 og 35 kroner.

Hvis du ønsker å spare noen kroner på PlayStation Plus, gjør du lurt i å kjøpe et nytt abonnement før 1. august. Da betaler du 485 kroner i stedet for 580 kroner for et abonnement som varer i 12 måneder. Du kan også kjøpe flere «årskort» og legge det til i kontoen din.

I skrivende stund er det forresten rimeligst å kjøpe PlayStation Plus-abonnement via en tredjepart. Både Elkjøp og Power selger et abonnement for 12 måneder for 429 kroner – da sparer du en femtilapp i året før prisstigningen.

Nå-pris Fra 1. august Billigste butikk
PS Plus 1 mnd65 kr85 kr
PS Plus 3 mnd.205kr 240 kr169 kr
PS Plus 12 mnd.485kr 580 kr429 kr

Xbox Live

Det er også penger å spare for Xbox Live-kunder. 12 måneder med Xbox Live Gold koster 599 kroner hvis du kjøper det gjennom Microsoft, men også her er det lurt å ta turen til en elektronikkforretning. Det er flere kjeder som selger et tolvmånederskort for 499 kroner, som gjør at du sparer 100 kroner i året.

I tillegg finnes det tredjepartstjenester som selger enda rimeligere Xbox Live Gold-abonnementer. Dog er det viktig å være på vakt, for det finnes mange useriøse aktører der ute, så du kan risikere å sitte igjen med ingenting.

Gamecodesnow, også kjent som Xboxliveuk76, er en av de mer populære. Nettstedet selger Xbox Live Gold 12 måneder for 39 britiske pund, som i skrivende stund tilsvarer drøyt 430 kroner.

Det lønner seg for øvrig å kjøpe et abonnement på 12 måneder gjennom slike tjenester, da er det mest å spare. Gamecodesnow er faktisk dyrere enn Microsoft på månedsabonnement.

Pris Billigste butikk Gamecodesnow*
1 mnd.59 kr100 kr
3 mnd.199 kr177 kr177 kr
12 mnd.599 kr499 kr431kr

*Prisene er omregnet fra britiske pund til norske kroner 6. juni. Faktisk beløp kan variere fra dag til dag.

Nintendo Online selges per dags dato kun gjennom Nintendos kanaler i Norge. Prisene er følgende:

  • 1 måned: 38 kroner
  • 3 måneder: 76 kroner
  • 12 måneder: 190 kroner

Hva får du for pengene?

Sony, Microsoft og Nintendo har nettjenester som kommer i tillegg til spillene, og i hovedsak er det slik at du må betale for å spille over nett. Det er verdt å merke seg at det er enkelte spill som ikke krever et abonnement, for eksempel «Fortnite» på Nintendo Switch.

På PlayStation 4 og Nintendo Switch må du også ha et abonnement for å kunne dra nytte av skylagringen – for lagring av spilldata i nettskyen – på de to plattformene, det behøver ikke Xbox One-brukere.

For å friste spillerne til å betale for Nintendo Online, PlayStation Plus og Xbox Live Gold, tilbyr selskapene «gratisspill» og ekstra gode rabatter i de respektive spillbutikkene fra tid til annen. Med Nintendo Online får du tilgang til et bibliotek med over 20 spill fra den gamle NES-konsollen.

Har du tips til hvor man får tak i Xbox Live Gold, PlayStation Plus eller kanskje Nintendo Online billigere? Ikke nøl med å dele anbefalingene i kommentarfeltet under.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer