Internett via mobilnettet?

Slik sparer PC-en data

Har du hyttebredbånd eller deler 4G-nettet via mobilen? Da må du kjenne til denne PC-innstillingen.

HYTTEKONTOR: Noen av oss må jobbe også når vi er på hytta, og da gjerne på PC via mobilnettet. Det kan fort bli dyrt om du ikke kjenner disse triksene. Foto: Bjørn Eirik Loftås
HYTTEKONTOR: Noen av oss må jobbe også når vi er på hytta, og da gjerne på PC via mobilnettet. Det kan fort bli dyrt om du ikke kjenner disse triksene. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om vi skriver 2020 og vi er på nett hele døgnet, er det fortsatt slik at de aller fleste mobilabonnementer kommer med en begrensning på hvor mye data du kan laste ned innenfor en gitt periode.

Overskrider du denne, stiger telefonregningen ofte brutalt fort, eventuelt blir linja dramatisk mye tregere.

Spesielt nå i sommermånedene, når mange av oss er mye borte fra heimen, kan dette bli en utfordring. Spesielt hvis man deler sin mobile internettoppkobling med andre i bilen, på hytta eller i teltet.

Heldigvis kan man enkelt få mobilen til å bruke mindre datatrafikk ved å gjøre noen enkle innstillinger, noe vi har forklart deg tidligere.

Men hva om man bruker PC-en mot en delt 4G-linje? Windows og programmene er jo sjelden optimalisert for mobilt bredbånd med datakvoter? Neida, men det finnes heldigvis løsninger for sånt også.

Slik gjør du det

I Windows 10 finnes det en godt gjemt bryter du kan aktivere om du er koblet til et nett med kvotebegresning, som gjør at PC-en laster opp og ned mindre data fra nettet.

Du finner den om du går inn i Innstillinger, WiFi. Trykk deretter på nettet du er oppkoblet til. Skroll nedover til du finner innstillingen «Forbruksmålt tilkobling». Om du aktiverer denne, forteller du Windows at nettverket du er koblet til akkurat nå er kvotebasert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer