Slik stenger du låste programmer

Enkel metode når programmene dine ikke reagerer.

Slik stenger du låste programmer
Publisert
Sist oppdatert

Ved å holde nede ALT + F4-tasten samtidig, vil du få spørsmål om du vil lukke det aktuelle programmet du jobber med. Metoden er nyttig når programmet av en eller annen grunn har låst seg, eller ikke oppfører seg som forventet. Det gir deg også muligheten til å lagre eventuelle dokumenter eller brukerfiler du har åpne i programmet.

Trikset fungerer imidlertid ikke alltid, avhengig av Windows-versjon, program som har låst seg mm. Noen ganger må du trykke tastekombinasjonen gjentatte ganger, uten at det skjer noe. Det er her SuperF4 kommer inn i bildet.

Kort prosess

SuperF4 er et lite program som kjører i bakgrunnen, og som sørger for å ta knekken på de aller fleste låste programmer umiddelbart, skal vi tro utvikleren Stefan Sundin. Programmet legger seg som et ikon i systemfeltet.

Når det kjører, klikker du bare ganske enkelt Ctrl+Alt+F4, og vips - så avsluttes prosessen eller programmet som har låst seg. Du kan også trykke Windows-tasten og F4, da endrer musepekeren seg til et dødningehode, og du kan klikke på det programvinduet du ønsker å stenge.

Metoden kan være mer effektiv enn Alt+F4, men husk at bruker du med SuperF4 ikke vil få muligheten til å lagre filer som eventuelt er åpne i programmet du stenger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.