Slik stjeles passordene dine

Ber du nettleseren huske passordene dine? Da tar det sekunder å avsløre dem med dette gratisprogrammet.

Slik stjeles passordene dine
Publisert
Sist oppdatert

Dersom du mister eller blir frastjålet en datamaskin i 2009 handler det om langt mer enn et tap av et fysisk stykke maskinvare. For mange er datamaskinen blitt ens mest personlige eiendel, og tanken på at uvedkommende får tilgang til personlige dokumenter, eposter, arbeid, bilder og filmer, er mye verre enn å måtte bla opp noen tusenlapper for en ny maskin.

For å hindre at du blir kledd helt naken er det selvfølgelig svært viktig at du sørger for å ha sikkerhetskopier av dataene dine. Du kan få eksterne harddisker med en pris pr gigabyte på 66 øre, og det finnes svært enkle backup-programmer som er gratis.

Her er det altså ingen unnskyldning.

Ophcrack finner innloggingspassordet

Å få tilgang til Windows-innloggingen din er ikke noe stort problem for uinnvidde med litt teknisk innsikt. Hvis du har et enkelt passord kan for eksempel gratisprogrammet Ophcrack finne det på minutter. Vi omtalte programmet i forbindelse med en sak som hadde en litt annen vinkling; hvordan du selv kan finne ditt eget passord dersom du hadde glemt det.

Her kan man selvfølgelig gjøre det langt verre for tyven ved å bruke lange passord bestående av en kombinasjon av tall, spesialtegn og bokstaver. Man kan også kryptere mapper som inneholder personlig informasjon ved hjelp av gratisprogrammet TrueCrypt. Da holder det ikke å vite innloggingspassordet til Windows, og TrueCrypt-passordet er langt verre å bryne seg på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.