Slik stopper du iTunes

Her er løsningen på et irriterende iTunes-problem for Mac-brukere.

Slik stopper du iTunes
Publisert
Sist oppdatert

Apple er ikke akkurat kjent for å tilrettelegge for at brukerne deres skal kunne bruke andre programmer eller hardware med deres løsninger. Det er for eksempel ingen offisiell støtte for å bruke andre MP3-spillere med iTunes, eller å bruke andre programmer til overføring av musikk til iPoden. Proprietært er stikkordet.

Alle som har en Mac med Spotify har nok merket seg hvor ubrukelig Play-knappen på tastaturet har blitt etter at en gluping hos Apple mente det ville være en god ide å knytte denne opp mot iTunes.

Resultatet? Hver gang du trykker på knappen for å starte eller stoppe musikken i Spotify, åpnes iTunes automatisk. Dermed blir knappen ubrukelig hvis du bruker et annet program enn Apple sitt.

Det er ikke bare avspillingsknappen på selve tastaturet som åpner iTunes. Flere brukere i diverse forum rapporterer om samme problem med Apples egen fjernkontroll og mediesenter-løsning, og med fjernkontroller fra andre leverandører.

Det finnes heller ingen mulighet til å konfigurere knappene innad i systemet og Apple ser ikke ut til å prioritere, eller erkjenne at det for mange oppleves som et problem. Så hva gjør man da?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer