Slik surfer du smartere

Maxthon legger seg oppå Internet Explorer, og gjør nettsurfingen til en langt mer ryddig, effektiv og elegant affære.

Publisert
Sist oppdatert
(klikk for full størrelse)
(klikk for full størrelse) Vis mer

Slik surfer du smartere

  1. Skjermbilder fra Maxthon


Det har skjedd pinlig lite med Internet Explorer de siste årene (bortsett fra stadig nye sikkerhetshull), og de første tegnene på sviktende markedsandeler begynner nå så smått å vise seg. Det er først og fremst takket være konkurrentene Mozilla og vår egen norske Opera - som begge har fått nye, glimrende funksjoner som Internet Explorer mangler.

Et spørsmål om kompatibilitet

Men det er fortsatt en hake ved å skifte nettleser, og det er manglende kompatibilitet. Det er ikke til å stikke under en stol at 99% av alle nettsider er laget med tanke på at de først og fremst skal vises korrekt i Internet Explorer, og selv om de andre nettleserne takler de aller fleste sidene uten problemer, risikerer du fortsatt at enkelte sider ser merkelige ut.

Det beste kompromisset mellom kompatibilitet og funksjonalitet, kan for øyeblikket være å installere en nettleser som bruker Explorer-motoren. Vi har tidligere omtalt AvantBrowser, som gjør nettopp det, og som gir verdens mest brukte nettleser en del av funksjonaliteten som Opera- og Mozilla-brukere har boltret seg med lenge allerede.

Savnet funksjonalitet

Et annet, og etter vår mening enda bedre alternativ, er nettleseren Maxthon - tidligere kjent under navnet MyIE2. Det lille programmet er bare 3,5 MB stort, men tilfører svært mye av den funksjonaliteten vi tidligere har savnet i Internet Explorer - som for eksempel popup-stopper og skilleark-organisering av nettsider.

Vi har sansen for en løsning der nettleservinduer organiseres ved hjelp av skilleark.
Vi har sansen for en løsning der nettleservinduer organiseres ved hjelp av skilleark. Vis merMen Maxthon har også mye annet snadder å by på, deriblant åpning av flere nettsider med ett klikk, en rekke hurtigtaster, navigering ved hjelp av musebevegelser (Mouse Gestures), oversettelse av nettsider, sletting av surfespor, utvidet søkefunksjonalitet, sidebar med værinformasjon, og mye, mye mer. For en fullstendig oversikt over funksjonene kan du besøke denne siden.

Maxthon skal dessuten (i følge utviklerne) kreve mindre ressurser enn Internet Explorer selv, dersom du har mange nettsider åpne samtidig. Det er for øvrig ikke noe problem å ha både Internet Explorer og Maxthon installert samtidig.

Vi har samlet en del skjermbilder av Maxthon i aksjon.

Freeware

Maxthon 1.0 er fortsatt på betastadium, men vi opplevde den som stabil under vår lille test. Du finner mer informasjon og kan laste ned Maxthon gratis fra denne siden.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer