Slik svindles du av falske Microsoft

To år etter vi skrev den første artikkelen, fortsetter svindlerne å ringe nordmenn.

SVINDLER: Telefonsentre på andre siden av kloden ringer nordmenn for å få kontroll over PC-ene deres. Vi har snakket med noen av dem.  Foto: Colourbox.com
SVINDLER: Telefonsentre på andre siden av kloden ringer nordmenn for å få kontroll over PC-ene deres. Vi har snakket med noen av dem. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Allerede i 2011 advarte DinSide mot en pågående type svindel: Falske telefoner fra Microsoft. Her hevdes det gjerne at PC-en din er infisert av virus, og at Microsoft derfor vil hjelpe deg.

Les saken: Nordmenn svindles av falsk Microsoft

Det svindlerne egentlig vil er å få kontroll over maskinen din. Og da er det i teorien bare fantasien som setter grenser for hva de kan foreta seg. Ofte guider de deg inn på nettsider hvor du blir bedt om å fylle inn betalingsinfo, for å betale den heftige regningen for "jobben".

– Svindlerene er aktive igjen, forteller Ole-Peder Holmberg nå til DinSide.

Gir seg ikke

Han ble nylig oppringt av noen som tradisjonen tro hevdet de var fra Microsoft, og ville hjelpe ham å fjerne virus de hadde oppdaget.

– Og det hastet, sier Holmberg.

Slike tips har kommet med jevne mellomrom siden vi først skrev om svindelen. En annen leser forteller at han ble oppringt av noen som hevdet å jobbe for betalingstjenesten Western Union, som ville gi han pengene tilbake etter å ha blitt svindlet av falske Microsoft. Det stemte at han hadde blitt oppringt av svindlerne, men han hadde ikke betalt noe. Hans teori er derfor at de samme svindlerne nå også svindler potensielle svindelofre, i en slags dobbelsvindel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.