Slik tar du vare på oppdateringer

Ønsker du å laste ned oppdateringer for Windows, og ta vare på disse slik at du kan installere dem når du selv ønsker? Dette kan du gjøre via Windows Update katalogen til Microsoft.

Publisert
Sist oppdatert

Når du bruker Windows Update-tjenesten til Microsoft for å oppdatere Windows, installeres oppdateringene direkte. Ønsker du derimot å lagre oppdateringene, kan du laste dem ned fra Windows Update katalogen.

Windows Update katalogen

Gå til http://windowsupdate.microsoft.com/catalog i stedet for http://windowsupdate.microsoft.com/ som brukes ved vanlig oppdatering, og velg "Søk etter oppdateringer for Microsoft Windows-operativsystemer".

Du vil da få opp en dialogboks der du kan velge Windows-versjon og språk.

Slik tar du vare på oppdateringer


Bruk rullevinduet til å bla deg frem til riktig versjon. Er du usikker på hvilken Windows-versjon du har, kan du finne ut dette ved å høyreklikke på ikonet "Min datamaskin" på skrivebordet (eller startmenyen i XP) og velge Egenskaper.

Når du har valgt riktig versjon, klikker du på ”Søk”-knappen. Da får du et nytt rullevindu, der du skal velge hvilken type oppdateringer du ønsker å installere.

Slik tar du vare på oppdateringer


Klikk på ett av alternativene, og du får opp en ny liste med diverse oppdateringer. Bruk rullevinduet for å se flere alternativer. Klikk på oppdateringen du ønsker og videre på "Legg til". Klikk til slutt på "Nedlastingskurven".

I neste dialogboks kan du velge hvilken mappe du ønsker å laste oppdateringen til, via "Bla gjennom..." og "Last ned nå". Du må godta Microsofts lisensavtale for å gå videre.

Installere

Ønsker du å installere oppdateringene du har lastet ned, kan du bla deg frem til den valgte mappen i Utforsker. Hver oppdatering ligger i en egen fil (som regel en .exe-fil), Dobbelklikk på filene for å installere.

Spesifikke Windows-versjoner
Du vil også finne oversikt over Windows-oppdateringer på hjemmesidene til de enkelte versjonene.

Tilbake til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer