Slik tester vi digitale kameraer

Kvaliteten på bildene fra digitale kameraer varierer sterkt, og dette har ikke bare sammenheng med prisen. Både bildekvalitet og tekniske finesser varierer.

Publisert

Når vi tester digitale kameraer i denne prisklassen (inntil 5.000 kroner inkl. mva) undersøker vi fire hovedpunkter: bildekvalitet, brukervennlighet, tekniske finesser og programvare.

Bildekvalitet

Vi tar en rekke bilder som gjør at vi kan vurdere kvaliteten så objektivt som mulig. Bildene vurderes på en skjerm som er tilpasset (kalibrert) for å vise fargene riktig, og vi har også gjort utskrifter på profesjonelt utstyr og en vanlig blekkskriver (Epson Stylus Photo 750).

InnendørsbilderFor å teste generell bildekvalitet og fargegjengivelse, har vi satt sammen en rekke gjenstander som vi fotograferer med samtlige kameraer. Lyset tilsvarer det du vil finne i de fleste norske hjem. Belysningen er så svak at kameraene (i de fleste tilfeller) har behov for å bruke blitz.

Gjenstandene er plukket ut med omhu for å avsløre en rekke typiske problemer forbundet med digital fotografering.

I tillegg har vi tatt et bilde i en butikk i et kjøpesenter i nærheten. Lyset i denne butikken er svært vanskelig for et kamera å håndtere, og bildet avslører en rekke forhold rundt kameraets evne til å ta gode digitale bilder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer