Slik tester vi høyttalere

PC-høyttalere finnes i alle mulige størrelser, priser og fasonger. Det finnes alt fra knøttsmå høyttalere som egner seg best til å antyde at det finnes lydsignaler - til kraftige systemer med trøkk, som du kan bruke både til musikk, spill og avspilling av DVD-plater. For å finne ut hva som egner seg for ditt bruk tester DinSide fortløpende et representativt utvalg av høyttalere som tilbys på det norske markedet. Her kan du lese om hvordan vi tester.

Publisert

Når vi skal vurdere egenskaper ved høyttalere er det to metoder som brukes. Den ene metoden er teknisk og nøytral. Den består i å måle parametre som frekvensgang, effekt, størrelse og antall tilkoblinger. Den andre metoden er fullstendig subjektiv og består i kritisk lytting. Det innebærer å vurdere lydkvaliteter ved avspilling av det samme materialet på de forskjellige høyttalerene.

Alle PC-høyttalerene vi tester er aktive, det vil si at systemet består av både forsterkere og høyttalere. Av praktiske grunner er forsterkeren, den aktive delen, nesten alltid plassert i den ene høyttaleren mens den andre høyttaleren er passiv.

Noen systemer består av bare to høyttalerkabinetter, mens andre systemer har i tillegg en egen basskasse som bare tar seg av de aller dypeste frekvensene, en såkalt subbass (engelsk: subwoofer).

Passive høyttalere, som bare bruker effektforsterkeren i lydkortet, er ikke med i testen. Grunnen til dette er at lyden fra denne typen høyttalere er å sammenligne med små lommeradioer. De er greie når du vil høre på nyheter i bakgrunnen, men helt uegnet til musikk og dramatiske lydeffekter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer