Slik tester vi HTML-editorer

Når vi tester HTML-editorer, går vi gjennom et stort antall faste testpunkter som til sammen gjør at vi med stor grad av sikkerhet kan si hvilket program som er best. Her er en oversikt over de viktigste punktene.

Publisert

Vi har valgt å vurdere kvaliteten på HTML-editorene etter fem samlekriterier. Disse kriterene finner du i denne artikkelen. Men husk at du alltid kan sette opp din egen test hvis du er uenig med vår vektlegging av de ulike kriteriene.

Nybegynnervennlighet

Det kan ofte være vanskelig å komme i gang med å lage egne websider. HTML er ganske forskjellig fra alt du gjør med tekstbehandleren eller nettleseren din.

Selv om en nybegynnervennlig HTML-editor naturligvis skal være enkel å bruke, behøver den ikke å være banal. Gode menyer, godt lagde hjelpeprogrammer eller en godt skrevet håndbok kan kompensere for mye.

Mange nybegynnere vil trolig ha stor nytte av å lære seg HTML og få en innsikt i hva det er som får websider til å se ut slik som de gjør. Tross alt vil mange nybegynnere etter hvert utvikle seg til å bli svært dyktige til å lage websider. Og et program som pakker inn HTML-kodene for mye, vil hindre denne læreprosessen.

Avansert bruk

Avansert bruk vil ofte omfatte produksjon av koder som ikke er HTML, ettersom HTML tross alt er nokså begrenset. Vi forventer at en god HTML-editor gjør store deler av jobben for deg, men samtidig ikke så mye at du mister muligheten til å få ting til å fungere akkurat slik som du ønsker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer