Slik tester vi kameraer!

Du har kanskje lurt på hvordan vi tester kameraer? Vi tar en rask gjennomgang av hva vi ser etter i et godt kamera.

Publisert
Sist oppdatert

Her i DinSide har vi alltid vært opptatte av å skrive testrapporter som alle kan ha utbytte av, enten du er gjennomsnittsbruker eller mer avansert bruker av teknologiene. Å finne riktig balansegang kan være en utfordrende oppgave, og tester av digitalkameraer er naturligvis ikke noe unntak i så måte.

Felles for det meste av testingen vi foretar; det være seg digitale kameraer, mobiltelefoner, blekkskrivere eller videokameraer, er at vi prøver å simulere vanlig bruk. ”Vanlig bruk” kan være så mangt, og det er selvsagt forskjell på brukeren som kjøper et avansert speilreflekskamera til 15.000 og en som kjøper et lommekamera til 2.000 kroner. Dette er noe vi prøver å ta hensyn til, og derfor kritiserer vi for eksempel de manuelle fokusegenskapene til Sony HDR-HC3 (HD-kamera til 15.000), mens vi ser litt mellom fingrene på det når det gjelder billigere videokameraer.

Vi har ingen avanserte laboratorier med lysmålere eller programvare som måler støynivå og matematisk sentrum, men det betyr ikke at vi ikke tester kameraene godt. Vi har i årenes løp testet hundrevis av kameraer, og har hele tiden lyttet til hva dere lesere mener er viktig å teste. Som regel tester vi et enkelt kamera i en uke eller to, og vi bruker det flittig enten det er på søndagstur, på fest eller makrofotografering av noen maur i hagen. Som regel tar vi flere hundre bilder i alle slags lysforhold, og mange av motivene er de samme fra gang til gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer