Slik tester vi oppslagsverk

I denne testen har vi samlet rene ordbøker og fullverdige multimedialeksikon, samt blandinger av disse. Verkene vi har samlet holder høy kvalitet, og viser i fullt monn at datamaskinen er blitt boken overlegen som oppslagsverk.

Publisert

Det kan kanskje virke litt rart at vi har samlet så ulike typer oppslagsverk. Men oppslagsverkene har flere fellestrekk enn forskjeller, og mange har overlappende bruksområder. Vi føler oss derfor trygg på at dette er den beste måten å gi deg gode råd om hvilket oppslagsverk du bør kjøpe.

Innhold

Det første vi ser på er antall artikler, videofilmer, bilder, animasjoner osv. På denne måten får vi et godt inntrykk av omfanget på oppslagsverket.

Men enda viktigere er kvaliteten på innholdet, som vi tester ved å slå opp på det samme settet med søkeord for alle. På denne måten ser vi om vi det hele tatt får treff på vanskelige begreper, og med hvilken dybde materialet blir behandlet.

Bruksmåte

Søkefunksjonene er ofte avgjørende for brukervennligheten i et oppslagsverk.

Et godt oppslagsverk bør gi rask respons på søk, ha mulighet for kryssøk og søk på artikler sortert etter om de inneholder multimedia eller dekker bestemte temaer.

Oppslagsverk som er organisert slik at de også gir treff hvis du søker på en alternativ skriveform, vil få mange plusspoeng hos oss.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer