Slik tester vi skannere

Listen over testkriterier er lang, og derfor er det tidkrevende å fullføre en test av et nytt skannerprodukt.

Publisert

Vår test-PC er en Celeron 466 med 64 Mb ram, og all testing foregår i Windows 98. Vi har sortert og gruppert testkriteriene, og skannerne gis karakterer fra 1-10 på hvert punkt.

Her er kriteriene:

Tekniske spesifikasjoner

Her går vi igjennom oppløsning, fargedybde, skanneflate og grensesnittet for kommunikasjon med PC. I tillegg ser vi på om skanneren har støtte for forskjellige språk og operativsystemer.

Størrelse og vekt

Selv om skannerne i denne testen har relativt like store skanneflater, så varierer de ganske kraftig i størrelse og utseende. Disse kriteriene er viktige elementer for mange. Andre forhold, som for eksempel støy, vurderes også.

Funksjonalitet

Hvilke muligheter har du gjennom skanneprogramvaren? De fleste skannerne leveres med et program for tekstgjenkjenning (OCR), i tillegg til et program for bildebehandling. Disse er av variabel kvalitet, og dette kan være med på å bestemme hvordan det endelige resultatet av dine innskannede bilder og tekster blir. Vi undersøker derfor funksjonalitet og brukervennlighet i de medfølgende programmene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer