Slik tester vi

Når vi tester blekkskrivere, gjør vi en lang rekke utskrifter på både spesialpapir og vanlig kopipapir. De viktigste stikkordene er tekstutskrift, fotoutskrift og forretningsgrfikk. I tillegg ser vi på brukervennlighet, teknisk design og driftsøkonomi.

Publisert

Betjening/ patroner

Her ser vi på om skriveren er lett å installere, men kanskje enda viktigere er om den er lett å bruke. For at driveren skal få toppkarakter, må også funksjonaliteten i skriverdriveren være topp. Funksjonaliteten bør helst være slik at driveren selv finner ut hva som svikter hvis noe går galt. Driveren bør også ha et tilstrekkelig antall innstillinger for utskriftskvalitet, og aller helst skal også driveren være i stand til å holde rede på nivået i blekkpatronene. I tillegg må det være lett å skifte patroner.

Utskriftskvalitet

For å teste utskriftskvalitet, skriver vi ut en rekke dokumenter både på vanlig kopipapir og på spesielle papirtyper som anbefales av produsenten. Hovedpunktene er kvalitet ved utskrift av tekst, foto og forretningsgrafikk.

FotografierFor ikke lenge siden var utskrifter av fotografier helt utenkelig med mindre man var villig til å betale de helt store beløpene. Teknologien endrer seg, og de fleste av produsentene hevder at de er i stand til å skrive ut fotografier med god kvalitet. Når vi tester fotokvalitet, er vi ikke spesielt opptatt av selve teknikken som brukes, bare av det resultatet vi ser på papiret. Når vi har skrevet ut testfotografiet, bruker vi både et spesialpapir for fotoutskrift på blekkskrivere (høyglanset film) og billigere papirtyper. Vi har også målt hastigheten ved fotoutskrift, men vi anser ikke dette som noe avgjørende punkt fordi høyere kvalitet nesten alltid gir lavere hastighet. Og det er jo god kvalitet som teller, ikke sant?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer