Slik tester vi

Kvaliteten på bildene fra digitale kameraer varierer sterkt, og dette har ikke bare sammenheng med prisen. Noen produsenter har prioritert de tekniske finessene fremfor bildekvaliteten, mens andre har få finesser og bedre bildekvalitet.

Publisert

Vi har satt opp et stort antall testpunkter som blir gruppert. Kameraene gis så karakterer på en skala fra 1-10, (hvor 10 er best) på hvert av testpunktene. Karakterene du ser på hver produktomtale, er derfor resultatet av alle disse testpunktene. Her er testpunktene:

Bildekvalitet

Når vi tester digitale kameraer, tar vi en rekke bilder som gjør at vi kan vurdere kvaliteten så objektivt som mulig. Bildene vurderes på en skjerm som er kalibrert for å vise fargene rikitg. Kalibreringen gjøres med Colortron II colorimeter, som er et avansert måleinstrument som leser de faktiske fargeverdiene skjermen avgir. Deretter kan Photoshop settes opp slik at fargene vises helt korrekt. Testbildene deles i tre grupper:

InnendørsbilderFor å avsløre generell bildekvalitet og fargegjengivelse, har vi satt sammen en rekke gjenstander som vi fotograferer med samtlige kameraer. Belysningen er satt med en studiolampe som tilsvarer vanlig innebelysning med en fargetemperatur på 3200 K. Belysningen er så svak at kameraene (i de fleste tilfeller) har behov for å bruke blitz. Belysningen tilsvarer vanlig innelys i et kontormiljø. Dette testoppsettet er helt identisk for alle kameraene, og gjør at resultatene blir sammenlignbare. Gjenstandene er plukket ut med omhu for å avsløre en rekke typiske problemer forbundet med digital fotografering. Med dette motivet kan vi avsløre skarphet, kvaliteten på farger, kontrast, piksler, blitz og bildekomprimering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer