Slik unngår du minneplugg- tabben

Det er fort gjort å glemme den igjen - her er triksene som redder dagen.

Med disse triksene slipper du kanskje å bli så sinna en gang. Foto: Per Ervland
Med disse triksene slipper du kanskje å bli så sinna en gang. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som med det meste av datautstyr, har også minneplugger rast i pris de siste månedene. I de billigste nettbutikkene får du nå kjøpt 8GB minneplugger til under 200 kroner, og selv raske minneplugger koster mindre enn en femhundrelapp for 16GB.

Det gjør at minneplugger nå er langt mer aktuelle å bruke som lagringsmedium enn før. Nå får du både plass til bilder, musikk, filmer og andre ting du måtte ønske å ha med deg på farten, for ikke å snakke om at det kan være kjekt å ha en for hånden når du er på besøk og veldig gjerne skulle kopiert filmen fra sist hyttetur eller hva det måtte være.

Men - stor lagringsplass har også sin pris, for det er unektelig verre å miste en proppfull 16GB-minneplugg enn det var å miste en med 128MB lagringsplass.

Det finnes imidlertid noen triks du bør få med deg:

Advarsel når du logger av

Mange som bruker minneplugger har sikkert opplevd å glemme den igjen. Spesielt bittert er det om du glemmer den igjen i jobbmaskinen, for så å komme hjem og oppdage at presentasjonen som du skulle finpusse etter at ungene hadde lagt seg ligger igjen på jobb.

Installerer du skriptet pcwUnstick kan du legge det inn i ditt Windows-oppsett slik at du får en advarsel dersom du prøver å logge av med en minneplugg koblet inn. Advarselen er riktignok på tysk, og det samme er installasjonsveiledningen, men fortvil ikke; på denne siden finner du en engelsk punktliste om hva du må gjøre for å få skriptet til å virke.

>> Les også: Hele PC-en på en minneplugg

Når du glemmer den på en annen maskin

Dette er kanskje det verste som kan skje - du sitter på en nettcafé på Kreta og oppdager senere på kvelden at du har glemt minnepluggen din i maskinen du satt på.

Kanskje ville noen ærlige sjeler ha kontaktet deg dersom de visste telefonnummeret ditt? Det løser du slik:

Opprett en fil som heter autorun.inf på minnepluggein din. Innholdet skal se slik ut:

[autorun]
label=Ditt navn (+4712345678)

Du kan også legge en ikonfil på minnepluggen og legge til

icon=.\icon.ico

der icon.ico er navnet på ikonfila.

Dermed vil minnepluggen vises med det aktuelle ikonet og ditt navn og telefonnummer i Windows Explorer.

Kilde: Lifehacker

>> Les også: Få mer ut av minnepluggen

Kryptér minnepluggen

Et siste triks er å kryptere (deler av) minnepluggen. Dette kan du gjøre med gratisprogrammet TrueCrypt, som vi har skrevet om i denne artikkelen. Ved å kryptere innholdet vil det ikke kunne leses av uvedkommende.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer