Slik unngår du PC-trøbbel

TIPS: Den beste metoden for å unngå trøbbel med kranglete PC-butikker, er å sørge for at du aldri trenger å levere PCen inn til reparasjon. Her er de beste tipsene fra DinSide Datas tekniske ekspertise.

Slik unngår du PC-trøbbel
Publisert

Svært mange av sakene i forbrukerombudets mapper er relatert til PCer som av en eller annen grunn har sluttet å virke. Les mer om dette i 7168">denne artikkelen fra DinSides Økonomiredaksjon. Men det beste for deg og bransjen er jo at alt virker som det skal, og her er de beste tipsene for å sikre en sorgløs PC-hverdag.

1. Beskyttelse mot lynnedslag

For ca. 500 kroner kan du kjøpe et sett med kontakter som beskytter mot lynnedslag. Svært mange PCer blir ødelagt på grunn av dette. Vær oppmerksom på at strømuttaket må være jordet for at dette skal fungere. Uansett om du kjøper en slik beskyttelse eller ikke, må strømuttaket der PCen er plassert være jordet. Noen PCer mister faktisk garantien hvis PCen har vært tilkoblet et strømuttak uten jording i skadeøyeblikket.

Vær også oppmerksom på at andre komponenter som skrivere og nettverkskort kan "transportere" overledning inn i PCen og ødelegge komponenter. Alle enheter du bruker må derfor har jording.

2. Beskyttelse mot statisk elektrisitet

Hvis du åpner PCen for å sette inn ekstra komponenter som harddisker og grafikkort, må du være svært forsiktig. De aller fleste mennesker kan avgi statisk elektrisitet, og det er ofte nok til å ødelegge kortet du er i ferd med å sette inn eller andre viktige komponenter i PCen. Du må derfor alltid lade ut den statiske elektrisiteten ved å ta på selve rammeverket i PCen. Vær oppmerksom på at strømkabelen må være tilsluttet når du gjør denne utladingen fordi strømmen da ledes til jord. Deretter må du dra ut strømkabelen før du begynner å sette inn det nye kortet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer