Hva slags PC trenger jeg?

Slik velger du riktig bærbar PC

Her svarer vi på noen av de vanligste spørsmålene som dukker opp i en kjøpssituasjon, slik at du får bedre forutsetninger for å kunne velge en PC som passer deg.

Slik velger du riktig bærbar PC
Publisert
Sist oppdatert

PC-ens død har blitt spådd mange ganger, ikke minst under de siste års inntog av smartmobiler og nettbrett. Men selv om konkurransen definitivt har gått ut over PC-salget, tyder mye på at PC-ens dager langt fra er talte.

En av årsakene er at PC-produsentene har krympet forspranget nettbrettene har hatt på batteritid og vekt. Flere aktører bekrefter overfor Dinside en kraftig økning i interessen for såkalte 2-i-1-PC-er (mellomting mellom nettbrett og PC) og de tynneste og letteste PC-ene.

Bransjen fortsetter imidlertid å strø om seg med tekniske ord og uttrykk, og det kan være svært vanskelig for helt vanlige PC-brukere å vite hva man skal velge. Det har vi tenkt å hjelpe deg med!

#1: Hvor mye penger bør du bruke på PC?

Dette kommer veldig an på behovet ditt. Har du helt ordinære behov, og ønsker en PC til nettsurfing og sosiale medier, strømming av musikk og film og kontor-programmer, kan du finne mange fine maskiner til 4-5.000 kroner.

Du kan også finne (langt) billigere, men da er det ofte større fare for at du må inngå noen kompromisser, som ikke alltid er like enkle å avsløre ut fra spesifikasjonene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer