Ny PlayStation 4 Pro

Slik velger du riktig PlayStation 4 Pro

Dette er forbedret med den nye.

NY PLAYSTATION 4 PRO: Sony har lansert en ny og mer stillegående utgave av PlayStation 4 Pro. Foto: REUTERS/Brendan McDermid
NY PLAYSTATION 4 PRO: Sony har lansert en ny og mer stillegående utgave av PlayStation 4 Pro. Foto: REUTERS/Brendan McDermid Vis mer
Publisert

Det britiske spillnettstedet Eurogamer har oppdaget at Sony, i det stille, har lansert en ny utgave av PlayStation 4 Pro. Merk at det ikke er snakk om en ny og kraftigere modell, men Sony har i stedet gjort justeringer på maskinvaren for å lage en mer stillegående modell.

Støy er nemlig et av problemene ved Sonys kraftigste spillkonsoll.

Dette er nytt

Da 500 Million Special Edition-utgaven av PlayStation 4 Pro ble lansert tidligere i år, for å markere at det er blitt solgt 500 millioner PlayStation-konsoller, viste det seg at den hadde et nytt modellnummer, CUH-7100. Eurogamer skriver at Sony hadde gjort noen justeringer som sørget for en mer stillegående modell, men en liten ulempe er at denne ble mye varmere enn den vanlige PlayStation 4 Pro.

Eurogamers målinger CUH-7000 CUH-7100 CUH-7200
Støy (over/bak)50/55 dB47/50 dB44/48 dB
Høyeste temperatur (over/bak)48/60 grader53/62 grader52/66 grader
7000 lansering, 7100 2017-modell, 7200 sent 2018

Nå har det dukket opp en ny modell, CUH-7200, med ytterligere forbedringer. Eurogamer skriver at denne modellen har én visuell endring: ny strømkontakt. Nærmere bestemt en helt vanlig adapterkabel – den som ser ut som et åttetall – og som også benyttes på PlayStation 4, Xbox One S og Xbox One X. Ellers er innmaten trolig den samme, men igjen er det gjort ytterlige forbedringer og denne modellen er enda mer stillegående enn de tidligere. Dog er det noe høyere varmeutvikling på den.

Slik finner du riktig

Eurogamer påpeker at CUH-7200-modellen også forbruker mer strøm enn CUH-7100, men at det ikke er snakk om mer enn 2–3 watt ekstra. Spillere flest vil nok mene at støy, eller mangelen på det, er viktigere enn en noe høyere strømregning.

Så hvordan finner man «riktig» PlayStation 4 Pro-modell som støyer mindre?

Først og fremst må du finne fram betegnelsen «CUH-7200», som skal stå på framsiden av esken. For øyeblikket ser det ut til at denne nye modellen kun er å finne i spesialpakken med «Red Dead Redemption 2». Pakken inneholder en vanlig PlayStation 4 Pro med spillet, som ligger an til å bli blant årets beste.

Vi regner med at Sony gjør denne modellen mer tilgjengelig når det går tomt for de eldre iterasjonene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer