Slik velger du riktig trådløs ruter

Sliter du med trådløsdekningen? Da er det antagelig på tide å bytte trådløs ruter.

MANGE FASONGER: Rutere kommer i mange forskjellige fasonger og størrelser, og både med interne og eksterne antenner.  Foto: DINSIDE.NO
MANGE FASONGER: Rutere kommer i mange forskjellige fasonger og størrelser, og både med interne og eksterne antenner. Foto: DINSIDE.NO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange av oss har fått fiber rett inn i husene våre, og kan boltre oss med internetthastigheter på 100Mbps og høyere - vel og merke hvis resten av utstyret vårt holder tritt.

For har du en litt eldre trådløs ruter er sjansene svært store for at de bremser hastigheten betraktelig. Å bytte ruter kan i mange tilfeller flerdoble hastigheten, selv mot gammelt utstyr.

I våre målinger har vi for eksempel oppnådd trådløshastigheter på rundt 500-600 Mbps i sekundet, på de råeste ruterne. Nye rutere byr dessuten ofte på langt bedre rekkevidde, kan håndtere flere enheter samtidig, og har mange ekstrafunksjoner som kan være svært nyttige i vår moderne hverdag der alt skal være tilkoblet - alltid.

LES OGSÅ: Seks tips for raskere nett

Hva er grunnfunksjonen til en ruter?

I sin enkleste form sørger ruteren for at PC-er, mobiler, nettbrett og annet utstyr i et lokalnett (LAN) kan koble seg til Internett, og for å rute trafikk mellom enhetene i lokalnettet og Internett (WAN). En typisk hjemmeruter har en svitsj med inntil fire nettverkskontakter på baksiden. Her kobler du til utstyr via nettverkskabel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer