Byepass:

Slik vil de gjøre passord unødvendig

Snedig løsning baserer seg bare på e-post.

UTEN PASSORD: Byepass er en ny tjeneste hvis målsetning er å gjøre passordet unødvendig. Foto: Pål Joakim Pollen
UTEN PASSORD: Byepass er en ny tjeneste hvis målsetning er å gjøre passordet unødvendig. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Passord kan være en slitsom affære. Helst skal de være lange og avanserte, og ikke skal man bruke det samme passordet flere steder på nett.

Dessuten er man nødt til å huske dem alle, og det blir nærmest en umulighet med mindre man lager seg noen smarte passordregler i hodet eller bruker en tredjepartstjeneste som Lastpass.

For det er en kjennsgjerning at mange bruker et par-tre passord overalt hvor de ferdes på nettet. Opplever ett nettsted datainnbrudd, kan mange brukernavn/passord-kombinasjoner brukes på andre nettsteder. Derfor anbefaler vi deg i det minste å bruke tofaktorautentisering der det er mulig.

Sier farvel til passordet

Skaperne av Byepass vil passordet til livs, og ideen er enkel: Du trenger kun å taste inn e-postadressen din for å logge på et nettsted.

Da vil du motta en e-post fra Byepass med en «magisk» lenke, og når du trykker på den, er du logget inn både på nettstedet du ville besøke og på andre nettsteder som bruker Byepass. Du trenger altså bare å bruke denne lenka én gang for hver sesjon, og du kan gjerne trykke på lenka fra en annen enhet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer