SlimCleaner - renser PC-en

Nye koster feier best?

IKKE SLIK, NEI: Når PCen har blitt treg, kan det være du må renske opp systemprogramvaren. SlimCleaner gjør blant annet dette.
IKKE SLIK, NEI: Når PCen har blitt treg, kan det være du må renske opp systemprogramvaren. SlimCleaner gjør blant annet dette. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svært mange av oss opplever at PC-en etter hvert blir tregere både under oppstart og i bruk. Dette skyldes mange ting, og er ganske komplisert. Det skyldes at moderne PC- operativsystemer er en komplisert trafikkmaskin med en mengde oppgaver som kjører samtidig. Et program består ikke bare av en programfil, men mange små som kommuniserer med hverandre og med systemet.

All denne trafikken håndterer data som i blant skal lagres på disk, og så leses igjen kort tid etterpå.

Alt slikt tar tid og kan ikke alltid skje samtidig. Derfor blir det mer eller mindre venting, og når det blir for mange baller i luften er det ikke nok prosessorkraft til å ta unna alt som står i kø.

Dette gjelder både programmer som kjøres helt og holdent på PC-en og programmer som jobber med data fra internett. Mange nettleservinduer oppe samtidig, som kjører menge små programmer under overflaten, gjør også sitt til å belaste både prosessor og lagringsenheter.

Og alt dette kan etterlate seg en god del rot, som det tar tid å pløye seg igjennom.

Renselse

Når PC-en blir virkelig treg kan du levere den til proff service og betale en del penger for at de skal rense ut alle uhumskheter og få maskinen tilbake i form.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer