Slipp mobilsider på PC-en

Mange deler nettsider fra mobilene sine. Det skaper problemer når du åpner dem fra PC-en.

MOBILVERSJON: Har vennene dine delt en mobilside på Facebook, ender du ofte opp slik: En bitteliten mobilside på din store PC-skjerm. Ser du nøye etter, ser du en "m." som kan fjernes.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
MOBILVERSJON: Har vennene dine delt en mobilside på Facebook, ender du ofte opp slik: En bitteliten mobilside på din store PC-skjerm. Ser du nøye etter, ser du en "m." som kan fjernes. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2012 har vi tre porter til internett: Mobiler, nettbrett og PC-er. Og alle har ulike skjermstørrelser.

Derfor har de fleste, store nettsteder også tre ulike versjoner av sidene sine. Da oppstår det raskt problemer, i form av feil versjon på feil dings.

Mange bruker mobilen mer enn PC-en, og leser de en interessant artikkel i hånden hender det ofte at de deler den på Facebook og Twitter direkte fra mobilen. I de fleste tilfeller ender de dermed opp med å dele en mobilversjon av en nettside, og trykker du på denne fra en PC eller nettbrett ender du opp med feil versjon. Mobilsider utnytter typisk en PC-skjerm veldig dårlig, og kan ofte være vanskelige å lese på en datamaskin.

Heldigvis kan du raskt gå til fullversjonen av artikkelen om du bare vet hva du ser etter.

Slik kan du se videoer på Facebook uten å automatisk dele den etterpå

Fjern første frase

De ulike versjonene av en nettside har alle en forskjellig nettadresse. Og ved å endre denne, kan du gå til den versjonen du ønsker.

La oss ta et eksempel fra DinSide.no – artikkelen "Meego gjenoppstår som Jolla" har tre ulike adresser, alt ettersom hvilken versjon man får opp:Mobil-versjon: m.dinside.no/ php/art.php?id=898764 eller m.dinside.no/898764/meego-gjenoppstaar-som-jolla Nettbrett-versjon: t.dinside.no/898764/meego-gjenoppstar-som-jolla PC-versjon: dinside.no/898764/meego-gjenoppstaar-som-jolla Legg merke til én ting: Adressene starter ulikt. Mobil-versjonen starter med en "m." og nettbrett-versjonen starter med en "t.", mens PC-versjonen går rett på "dinside.no".

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer