Slippe å installere Flash?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,På mange nettsider (DinSide blant annet) kommer det opp ett vindu som vil ha meg til å installere Macromedia Flash Player. Dette har jeg ikke behov for, og vil derfor ikke la maskinen bruke kapasitet på det. Går det an å hindre at maskinen til stadig irritasjon fortsetter å spørre om dette?

Datadoktoren svarer

Hei,

Du kan faktisk stoppe installasjon av komponenter i nettleseren. Gå til menyen Tools, og velg Internet Options nederst. Så velger du fanen Advanced. Der finner du to avkryssningsruter under Browsing, hvor det står henholdsvis "Enable Install On Demand (Internet Explorer)" og "Enable Install On Demand (Other)".

Velger du å deaktivere disse, vil du ikke få spørsmål om å installere Flash eller andre komponenter.

Uten Flash går du glipp av både en del fin design og funksjonalitet. Hvis du har svært treg maskin og i tillegg bruker oppringt forbindelse, kan vi forstå din reservasjon. Men for normale PCer på bredbånd er det normalt ingen nevneverdig belastning verken for maskinen eller nettforbindelsen.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer