PrintNightmare

Slipper kriseoppdatering

– Vi anbefaler at du installerer disse oppdateringene øyeblikkelig, råder Microsoft.

WINDOWS: Microsoft slipper en kriseoppdatering til Windows 7, Windows 8 og Windows 10 etter at det ble avdekket et alvorlig sikkerhetshull i operativsystemene. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
WINDOWS: Microsoft slipper en kriseoppdatering til Windows 7, Windows 8 og Windows 10 etter at det ble avdekket et alvorlig sikkerhetshull i operativsystemene. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Microsoft slipper en hasteoppdatering til Windows som tetter et kritisk hull i Windows Print Spooler – en tjeneste for utskrift i Windows.

Bakgrunnen er at sikkerhetsforskere i Sangfor forrige uke ved en feiltakelse la ut en såkalt proof-of-concept-kode, altså et bevis på at det er mulig å omgå en sårbarhet, for utskrifttjenesten i Windows. Koden ble raskt slettet, men ikke uten at flere utviklere og medier fikk det med seg.

Sikkerhetsoppdateringen er tilgjengelig for alle nyere versjoner av Windows, inkludert Windows 7 som egentlig ikke er støttet lenger. Microsoft kuttet støtten for Windows 7 i fjor, men ettersom Windows Print Spooler kjører som standard i Windows og sårbarheten anses å være kritisk, kan også Windows 7-brukere oppdatere.

I tillegg er oppdateringen tilgjengelig Windows Server 2008, 2012 R2 og 2019.

– Vi anbefaler at du installerer disse oppdateringene øyeblikkelig, skriver Microsoft på sine støttesider.

Kritisk sårbarhet

Svakheten er døpt PrintNightmare og sier litt om alvorlighetsgraden til den. Personer kan angripe PC-er gjennom sikkerhetshullet for deretter kjøre skadelig kode på offerets PC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer