Sliter du med å sove eller å konsentrere deg?

Brain.fm er resultatet av tretten års forskning på hjerne og lyd.

FUNKER DET? Du kan prøve selv – brain.fm hevder å kunne hjelpe deg til å fokusere, slappe av og sovne. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
FUNKER DET? Du kan prøve selv – brain.fm hevder å kunne hjelpe deg til å fokusere, slappe av og sovne. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det var da svært hvor du leverer saker, fikk jeg beskjed om av en kollega i dag.

– Hm, det hjalp tydeligvis med en halvtimes brain.fm i stad, sa jeg spøkefullt. Men kanskje var det nettopp derfor?

13 års forskning

Adam Hewett har i 13 år forsket på sammenhenger mellom lyd og hjernebølger gjennom selskapet Transparent Corp, som han var med å stifte. Selskapet har laget programvareløsninger som brukes av alt fra forskningslaboratorier til psykologer i over 180 land, og de har tatt ut et patent på det å bake inn stimulering av hjernebølger i lyd.

I 2014 startet prosjektet med å bygge brain.fm – en nettjeneste som tilgjengeliggjør denne teknologien for hvermansen.

Konseptet er altså at man ved å høre på spesielle «sanger» blir stimulert på riktig måte, enten man trenger hjelp til å konsentrere seg, slappe av eller sovne.

LES OGSÅ: Så kaldt bør det være på soverommet

Gjennom over 180 kliniske studier (også med placebo) har selskapet god dokumentasjon på at dette faktisk har noe for seg.

BEDRE: Skaperne bak brain.fm hevder at deres tilnærming er bedre enn både naturlyder, hvit støy, binevrale rytmer og andre ting. Foto: BRAIN.FM
BEDRE: Skaperne bak brain.fm hevder at deres tilnærming er bedre enn både naturlyder, hvit støy, binevrale rytmer og andre ting. Foto: BRAIN.FM Vis mer

Tilpasses den enkelte

Vi er alle forskjellige, og det har brain.fm tatt høyde for. Når du bruker tjenesten første andre (!) gang, får du derfor opp en rekke spørsmål om deg og ditt sinn – om du lett blir engstelig, om du tenker på veldig mye, om du har vanskeligheter med å sovne, konsentrere deg og den slags.

Du må også velge hva slags aktivitet du ønsker stimuli til, enten det dreier seg om for eksempel å konsentrere seg på jobb, ta en powernap i sofaen eller lese ei bok.

Dernest setter maskineriet i gang, og resultatet er en halvtimes «musikk» der frekvensene er modulert for best å treffe deg og hensikten med sesjonen din.

I etterkant kan du så gi tilbakemelding om hvor godt du følte at det fungerte.

LES OGSÅ: Slik gjør du nettbrettet klart for kveldsbruk

Strålende tilbakemeldinger

GOD KRITIKK: Appsumo-brukerne gav brain.fm 4,5 av 5 mulige tacoskjell forleden dag.
GOD KRITIKK: Appsumo-brukerne gav brain.fm 4,5 av 5 mulige tacoskjell forleden dag. Vis mer


Nettstedet var forleden dag på Appsumo, der brukerne fikk anledning til å kjøpe et livstidsabonnement for 25 dollar (normal pris er 149 dollar). Resultatet ble 320 omtaler fra brukerne, som i snitt ga løsningen 4,5 av 5 tacoskjell (!).

Noen sitater fra brukere er:

Jeg sov som en baby i natt.

Min jakt er over. 5 tacoskjell? Jeg ville ha gitt dere 50!

Rett og slett fantastisk for folk med ADHD, søvnproblemer, stress … alle mennesker burde bruke dette.

Kan prøves gratis

Mens et livstidsabonnement altså koster 149 dollar (snaue 1.300 kroner), kan du eventuelt abonnere månedlig for 7 dollar (60 kroner), eller betale 48 dollar for et år (415 kroner). Du får også 60 dagers full angrerett om du går for års- eller livstidsabonnementene.

Om du ikke er klar for å bla opp på forhånd, får du også lov til å teste syv sesjoner á 30 minutter uten å betale. Brain.fm anbefaler forøvrig at du bruker hodetelefoner når du hører på.

Nettadressen er brain.fm, og egne apper for iOS og Android finnes også.

Har du prøvd brain.fm hører vi gjerne hva du synes om tjenesten i kommentarfeltet under!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer