Skroter WordPad

Slutt etter 30 år

Over og ut for ikonisk Windows-program.

SLUTT: Microsoft varsler at de kommer til å fjerne WordPad fra Windows. Foto: Skjermdump
SLUTT: Microsoft varsler at de kommer til å fjerne WordPad fra Windows. Foto: Skjermdump Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

WordPad har fulgt med Microsofts operativsystem siden Windows 95.

Nå varsler selskapet at det er slutt på oppdateringer og at de kommer til å fjerne programmet fra framtidige Windows-versjoner.

Anbefaler dette i stedet

- Vi anbefaler Microsoft Word for formater som .doc og. rtf for rike tekstdokumenter, og Windows Notepad for rene tekstdokumenter som .txt, skriver selskapet i et supportdokument.

Nyheten kommer ikke som noe sjokk, ettersom programmet ikke har blitt oppdatert på en stund. Siste nevneverdige oppdatering var da Ribbon-grensesnittet ble oppdatert i Windows 7, skriver The Verge.

I 2020 gjorde Microsoft WordPad til et valgfritt program som kunne avinstalleres.

Ny Windows neste år

Nettstedet TechSpot mener det neppe kommer til å bli like stor ståhei over avgjørelsen rundt WordPad som det ble da Microsoft prøvde å gjøre det samme med Paint i 2017. De skulle erstatte dette med en ny versjon kalt 3D Paint, men selskapet skrotet planene etter mye klager.

Microsoft sier samtidig at de kommer til å oppgradere Notepad med funksjoner som autolagring og automatisk gjenoppretting av faner.

Neste store oppdatering av Windows, Windows 12, er ventet lansert neste år.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer