Slutt på grå PC-bokser

Slimline-PCene fra Hp er bittesmå, tilnærmet lydløse, og kan "skinnes". Er dette fremtiden for stasjonær-PCen?

Slutt på grå PC-bokser
Publisert
Sist oppdatert

Paris, DinSide Data:At stasjonære PCer er på vikende front er det ingen som helst tvil om. Allerede i fjor sommer passerte salget av bærbare PCer stasjonære her til lands, og stadig ser vi bærbare løsninger som henter noe av det beste fra stasjonær-sfæren. HP er en betydelig aktør innen begge markeder, og prøver seg nå med en motsatt tilnærming, og håper dermed at det fortsatt vil være liv laga for stasjonær-PCen lenge ennå.

Slimline s7500 fra HP har fasong som en standard stasjonær PCer, men det er likevel noen vesentlige forskjeller. For det første er den bare 24 cm høy og 11 cm bred, omtrent 1/3 av størrelsen til en standard PC i Pavilion-familien. For det andre er den utstyrt med en mobilprosessor av typen AMD Turion, som krever svært lite strøm. For det tredje kan den "skinnes", med tenkelige og utenkelige motiver, og for det fjerde - og kanskje viktigst av alt for mange, den er så og si lydløs.

På innsiden sitter det to vifter, en 7 cm vifte over prosessoren, og en 4 cm vifte i strømforsyningen. Luften dras inn fra undersiden og fra sidene i kabinettet, og på en finurlig måte flyter den over de "heteste" komponentene som harddisk og minne, og sørger for at det aldri blir for varmt i den lille PCen. Komponenter som minne, harddisk og optisk drev, er de samme som sitter i helt vanlige stasjonære PCer. Du kan dermed utstyre den lille PCen med f. eks 750 GB harddisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer