Mesh-nettverk: Bedre trådløs dekning

Små bokser skal gi deg full trådløsdekning i hver krinkelkrok av huset ditt

Mesh er den store snakkisen på trådløsfronten for tiden. Her får du en enkel forklaring på hva teknologien innebærer.

BORT MED STYGGE BOKSER OG ANTENNER: Den trådløse ruteren din kan allerede nå erstattes av et nett bestående av små trådløse noder som er plassert på smarte steder i huset ditt. Her ser du mesh-systemet Deco m5 fra TP-Link. Foto: TP-Link
BORT MED STYGGE BOKSER OG ANTENNER: Den trådløse ruteren din kan allerede nå erstattes av et nett bestående av små trådløse noder som er plassert på smarte steder i huset ditt. Her ser du mesh-systemet Deco m5 fra TP-Link. Foto: TP-Link Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi skriver mai 2017, og mobiler, datamaskiner, nettbrett, TV-er, mediespillere, nettkameraer, høyttalere og skrivere er bare noe av det mange av oss har koblet til det trådløse nettet i heimen. Da er det få ting som er mer frustrerende enn ustabil og dårlig dekning.

Kraftig ruter ikke alltid tilstrekkelig eller ønskelig

Du er heldig om du har en ruter som sørger for å gi deg full dekning i hele huset, spesielt hvis huset ditt har flere etasjer, er godt isolert og det er benyttet hardere materialer enn treplank. Joda, det finnes kraftige rutere til formålet, men de er ofte både dyre og ikke særlig stuevennlige.

Det finnes også trådløse repeatere som sørger for å forlenge rekkevidden til den trådløse ruteren, men det som seiler opp som den mest elegante løsningen på rekkeviddeproblematikken, har fått navnet mesh-nettverk.

Teknologien bak er slett ikke ny, den har vært brukt i store miljøer lenge, men det er først det siste året at det har begynt å dukke opp utstyr myntet på hjemmebruk.

Slik fungerer det

Istedenfor å ha én trådløs ruter som sender og mottar trådløse signaler til enhetene du har koblet til, kan du i et mesh-nettverk ha en rekke små trådløse noder plassert på strategiske steder i huset ditt - og som sørger for at hver minste krok får dekning. Og i motsetning til den gamle ruteren din, er de verken store eller stygge. I mange tilfeller ser de ut som små brannvarslere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer