Små dingser med stor kapasitet

På sikt gjør de kanskje eksterne harddisker og DVD-brenneren overflødig.

Publisert
Sist oppdatert

De kommer i all verdens farger og fasonger, og du har sikkert minst én av dem liggende i skuffen. Vi snakker om de små lagringsenhetene som gjerne omtales som minnepinner eller minneplugger.

I forbindelse med skolestart dukker de opp i reklameavisene fra bokhandelen og elektronikkbutikkene, og ikke uten grunn: Minnepluggene er blitt billige, lagringskapasiteten har økt betraktelig den siste tiden, og de er unektelig praktiske når data skal transporteres mellom hjem og skole.

Nytt for deg? Da kan vi fortelle at minnepluggen puttes inn i en ledig USB-port på PCen din, og dukker deretter straks opp som en egen disk i filbehandleren, som du kan åpne og lagre filene dine til. Du kan slette og legge til nye filer, omtrent som disketten i gamle dager, men med langt større kapasitet - og hastighet.

Inntil 32 GB

Kapasiteten starter gjerne på 1 GB. Prisen på disse er ofte under femtilappen, mens de romsligste i skrivende stund er på hele 32 GB. Disse koster gjerne fra rundt 600 kroner, men da får du til gjengjeld kapasiteten til sju brente DVD-plater, og trenger ikke annet enne en ledig USB-port på PCen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer