Små disker blir store

Nå får du 320 GB i din bærbare. Flere produsenter har diskene klare.

Publisert
Sist oppdatert

Det er en stund siden vi skrev om den nye teknikken for magnetisk lagring av data, med vertikale celler i stedet for horisontale. Kort fortalt må en magnetcelle være lenger enn den er bred, derfor får man plass til flere på mindre plass hvis man plasserer dem på høykant.

Denne teknikken som kalles PMR (Perpendicular Magnetic Recording) er nå i bruk på stadig flere harddisker. På små disker til bruk i bærbare PCer er det mest å hente, på stasjonære har vi jo ikke det samme behovet for kompakt lagring.

500 GB-disker er annonsert fra Hitachi og Samsung, men 320 GB er i skrivende stund den høyeste kapasiteten for 2,5-tommers disker. Dette er på listen til flere produsenter, noen har allerede kommet på markedet her i Norge.

De tre store små

Vi tar dem i alfabetisk rekkefølge:

SamsungModellen heter HM320JI og har 2 plater med 160 GB kapasitet på hver. Den har NCQ for optimal håndtering av skrive/lesemekanismen og SATA 1.5 Gbps støtte.

Disken roterer med 5400 RPM, søketiden er oppgitt til 12 ms, overføring fra disk til internt minnebuffer på 826 Mbit/sek og en burst rate fra internt minnebuffer på 8 MB til SATA på 150 MB/sek.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer