Små priskutt fra Intel - foreløpig

Det har gått rykter om at Intel ville sette ned prisene kraftig ved lanseringen av Pentium 4 i slutten av oktober. Men det ble ingen lansering, og prisene har bare fått en liten stuss i denne omgang.

Små priskutt fra Intel - foreløpig
Publisert

Egentlig skulle Pentium 4 kommer på markedet i disse dager, men det har som kjent blitt utsatt til slutten av november. Den prisnedsettelsen for Pentium og Celeron som skulle falle sammen med introduksjonen har derfor blitt mindre aggressiv enn mange trodde. Men vi skal ikke se bort fra muligheten for ytterligere prisnedsettelser i forbindelse med den endelige lanseringen av Pentium 4.

Stadig vesentlig dyrere enn AMD

Når vi sammenligner forhandlerprisene på prosessorer fra AMD og Intel er det faktisk enda større forskjeller enn i utsalgsprisene. AMD tilbyr dermed større relative marginer for forhandlerne, slik at de tjener omtrent like mye på å selge en Athlon eller Duron som Pentium eller Celeron, selv om prisene er lavere.

Dermed kommer både brukerne og forhandlerene bedre ut av det, og Intel sitter igjen med svarteper.

For forhandlere koster en 700 MHz Duron litt over 70% av en 700 MHz Celeron, mens en 750 MHz Duron koster bare 45 % av den nye 766 MHz Celeron! Det er under halve prisen…

Også for Athlon er forskjellene store. 850 MHz Athlon koster bare litt over 60 % av tilsvarende Pentium III, mens 1000MHz Athlon koster 54% av 1000 MHz Petnium III, som endelig blir tilgjengelig både for mindre produsenter og over disk for selvbyggere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer