Smart, Compact eller MMC?

Det blir sagt at vi setter stor pris på standarder, det er derfor vi har så mange av dem. Vi har testet tre forskjellige typer minnekort, beregnet på små apparater.

Smart, Compact eller MMC?
Publisert

Minnekort har hatt en enorm utvikling de siste årene. I dag får du hele 320 MB på et lite CompactFlash-kort og større kort vil komme i fremtiden.

De fleste små apparater som kameraer, MP3-spillere, PDA'er og annet bruker en eller form for minnekort. I de fleste tilfeller er det også aktuelt å overføre data til PC, og da er en kortleser veldig praktisk.

Samme type media

Både minnekort og kortlesere koster en del, CompactFlash koster fra rundt 500 for 16 MB til rundt 13 000 for 320 MB. Kortlesere koster under tusenlappen for kombilesere som leser to formater.

Derfor kan det være lurt å vurdere hvilken minnekorttype som brukes, når du skal velge kamera, MP3 spiller eller lignende. Hvis alle apparatene bruker samme type lagringsmedia, får du flere muligheter til lavere pris.

Kapasitet

Vinneren når det gjelder kapasitet er CompactFlash. Den finnes som type 1, som støttes av de fleste apparater, med kapasitet på opptil 192 MB. Type II finnes som nevnt helt opp til 320 MB.

På annen plass finner vi SmartMedia, som finnes i kapasiteter på opptil 64 MB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer