Smart deling av mobilt bredbånd

Slik kan hele familien komme seg på nett på hytta - samtidig.

Publisert
Sist oppdatert

Både Telenor, Netcom og ICE opplever stor pågang fra kunder som ønsker seg mobilt bredbånd. Som regel dreier det seg om et lite bredbåndsmodem som puttes i en ledig USB-port på PCen, og som får deg på nett over alt hvor det er mobildekning.

I utgangspunktet betyr en slik løsning av bredbåndet blir "personlig", og at kun den PCen som er utstyrt med bredbåndsmodemet kommer seg på nett.

Så hva gjør man da, når alle i husstanden har hver sin bærbare PC, og alle sitter i hver sin stol på hytta og vil surfe samtidig?

Alle deler ett modem

Smart deling av mobilt bredbånd


Det er her Dovado UMR Mobil Bredbåndsruter kommer inn i bildet. I stedet for å putte bredbåndsmodemet rett i PCen, settes det i bredbåndsruteren i stedet! Deretter kan alle PCene koble seg til bredbåndsruteren, som så sørger for å få samtlige på nett - via én og samme bredbåndsmodem.

Bredbåndsruteren konfigureres slik du ville gjort med vanlig trådløs ruter i heimen, og PCene kan deretter koble seg til den trådløst (helt vanlig WLAN) eller ved hjelp av nettverkskabel. Det er fem innganger for kablet nettverk på baksiden av Dovadoen.

Smart deling av mobilt bredbånd


Virker med alt

Dovado UMR Mobil Bredbåndsruter koster 1190 kroner, og skal fungere med alle aktuelle USB-bredbåndsmodemer fra Netcom, Telenor og ICE, i følge den norske distributøren Emcom.

DinSide Data har testet mobilt bredbånd ved en rekke anledninger, her finner du lenker til noen av de mest aktuelle:

Test av Telenor mobilt bredbånd
Test av ICE mobilt bredbånd

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer