Smart deling av mobilt bredbånd

Slik kan hele familien komme seg på nett på hytta - samtidig.

Publisert
Sist oppdatert

Både Telenor, Netcom og ICE opplever stor pågang fra kunder som ønsker seg mobilt bredbånd. Som regel dreier det seg om et lite bredbåndsmodem som puttes i en ledig USB-port på PCen, og som får deg på nett over alt hvor det er mobildekning.

I utgangspunktet betyr en slik løsning av bredbåndet blir "personlig", og at kun den PCen som er utstyrt med bredbåndsmodemet kommer seg på nett.

Så hva gjør man da, når alle i husstanden har hver sin bærbare PC, og alle sitter i hver sin stol på hytta og vil surfe samtidig?

Alle deler ett modem

Det er her Dovado UMR Mobil Bredbåndsruter kommer inn i bildet. I stedet for å putte bredbåndsmodemet rett i PCen, settes det i bredbåndsruteren i stedet! Deretter kan alle PCene koble seg til bredbåndsruteren, som så sørger for å få samtlige på nett - via én og samme bredbåndsmodem.

Bredbåndsruteren konfigureres slik du ville gjort med vanlig trådløs ruter i heimen, og PCene kan deretter koble seg til den trådløst (helt vanlig WLAN) eller ved hjelp av nettverkskabel. Det er fem innganger for kablet nettverk på baksiden av Dovadoen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer