Smart ergonomisk mus

Denne musen står på høykant, og det er ikke tilfeldig. VerticalMouse fra Evoluent skal sørge for mindre muskelanstrengelser. Vår erfaring er at det virker.

Smart ergonomisk mus
Publisert
Sist oppdatert

Vi har omtalt ergonomiske museløsninger ved flere anledninger tidligere, sist gang i sommer, da vi testet en norsk oppfinnelse fra selskapet Anir. Vi omtalte også førsteutgaven av VerticalMouse fra Evoluent, i denne artikkelen.

Naturlig stilling

Den nye utgaven bygger på samme prinsipp som forgjengeren, og styres mens armen ligger i avslappende "håndhilse"-posisjon. I praksis betyr det at du slipper vridning av bena i underarmen, noe som oppleves som belastende for mange.

Den nye versjonen skal imidlertid være forbedret på flere områder. Designen er endret noe for å gi enda bedre grep, den optiske sensoren har fått høyere oppløsning, og på innsiden er det gjort flere forbedringer i elektronikken. Dessuten er den grå og anonyme plasten byttet ut med et sort gummilignende materiale - med lilla knapper.

- Virker

En av våre skribenter har benyttet VerticalMouse 2 den siste måneden. Vedkommende har tidligere vært plaget av den beryktede "musesyken", men har siden overgangen ikke hatt disse plagene. Hun opplever også materialvalget som vellykket, musen ligger stødig i håndflaten hennes. Overgangen fra vanlig mus gikk dessuten relativt kjapt, siden den opereres på tilnærmet samme måte, bare vertikalt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer