Smart gratis lagring på nett

Alt du trenger er Firefox og minst én Gmail-konto.

Publisert
Sist oppdatert
På den måten kan du få tilgang til filene dine uansett hvor du befinner deg i verden, gjennom nettleseren.


Googles gratis epost-løsning, Gmail, har i løpet av de siste par årene rukket å bli en av verdens mest populære. Ikke så rart kanskje, som bruker har du i skrivende stund godt over 7 GB til rådighet - uten at det koster deg noe som helst. For de aller fleste er dette nok til huse all mottatt og sendt epost i årevis, uten at man behøver å tenke på å slette underveis.

Gmail er dessuten fleksibel. Du kan søke i eposten ved hjelp av Googles egen søkemotor, og ikke minst; du kan nå eposten din på flere forskjellige måter, enten via nettleseren eller gjennom dedikerte epostprogrammer. Dette åpner samtidig noen muligheter for kreative sjeler, og det er vel en bra merkelapp på folkene som står bak tjenesten Gspace.

Gratis lagring

Ved hjelp av en plugin til Firefox har de nemlig gjort det mulig å utnytte to av gigabytene knyttet til din Gmail-konto til noe helt annet enn epost, nemlig generell lagring av dokumenter, musikk, bilder, videoer, kort sagt; datafiler.

På denne måten kan du få tilgang til filene dine uansett hvor du befinner deg i verden, gjennom nettleseren. Logger du deg på Gmail for å lese epost, vil filene ligge som meldinger i innboksen.

Slik gjør du det

Etter at pluginen er installert, aktiverer du den fra Verktøy-menyen i Firefox. Deretter åpnes dette vinduet, og du blir bedt om å logge deg inn på din Gmail-konto:

Smart gratis lagring på nett


Til venstre ser du innholdet på din datamaskin, til høyre ser du filer og mapper på Gmail-lageret ditt. Ved hjelp av pilene i mellom, kan du overføre filer til og fra Gmail-lageret, enkelt og effektivt.

Spill av direkte

Gspace har forskjellige modi. "File Transfer" (som beskrevet over) er standardmodus, som lar deg overføre filer til og fra Gmail-lageret. I tillegg kan du velge "Photo Mode" og "Player Mode". Førstnevnte lar deg bla i bilder, mens sistnevnte spiller av musikkfiler du måtte ha liggende på Gmail-lageret, direkte.

Vi hadde imidlertid litt problemer med å få spilleren til å virke i vår lille test, og antar at feilen skyldes at Gspace ikke er fullt kompatibel med Flash Player versjon 10, som nylig ble sluppet fra Adobe.

For Mac, Linux og Windows

Gspace er som nevnt kun kompatibel med Firefox. Vi testet med Firefox 3.03, og det fungerte helt fint. Versjon 3.1 beta er derimot ikke støttet. Pluginen skal dessuten fungere også i Firefox for MacOS og Linux.

For mer informasjon og nedlasting, se getgspace.com.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer