Smart gratis lagring på nett

Alt du trenger er Firefox og minst én Gmail-konto.

Publisert
Sist oppdatert

Googles gratis epost-løsning, Gmail, har i løpet av de siste par årene rukket å bli en av verdens mest populære. Ikke så rart kanskje, som bruker har du i skrivende stund godt over 7 GB til rådighet - uten at det koster deg noe som helst. For de aller fleste er dette nok til huse all mottatt og sendt epost i årevis, uten at man behøver å tenke på å slette underveis.

Gmail er dessuten fleksibel. Du kan søke i eposten ved hjelp av Googles egen søkemotor, og ikke minst; du kan nå eposten din på flere forskjellige måter, enten via nettleseren eller gjennom dedikerte epostprogrammer. Dette åpner samtidig noen muligheter for kreative sjeler, og det er vel en bra merkelapp på folkene som står bak tjenesten Gspace.

Gratis lagring

Ved hjelp av en plugin til Firefox har de nemlig gjort det mulig å utnytte to av gigabytene knyttet til din Gmail-konto til noe helt annet enn epost, nemlig generell lagring av dokumenter, musikk, bilder, videoer, kort sagt; datafiler.

På denne måten kan du få tilgang til filene dine uansett hvor du befinner deg i verden, gjennom nettleseren. Logger du deg på Gmail for å lese epost, vil filene ligge som meldinger i innboksen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer