Smart keyboard med mye programvare

Vi har sjekket ut Rolands pakke for hjemmestudio

Publisert
Sist oppdatert

Sommer og fint vær har aldri vært noen god grunn til ikke å sitte inne og lage musikk. Ikke en gang for norskinger. Og skulle sommerværet pøse ned i strie strømmer er det i hvertfall ikke noe å trekke utendørs etter. Og skulle det være påkrevet kan man også ta med seg musikkutstyret.

For å lage musikk i dag trenger man strengt tatt bare tre ting: Et instrument, en PC og en mikrofon. For mange vil et keyboard være førstevalget blant instrumentene, siden man da kan spille virtuelle instrumenter på PCen. Diss kan være samples eller synther i mange forskjelige varianter, utvalget er enormt enten du vil laste ned gratis på nett eller handle mer avanserte utgaver.

PCen har du allerede, til hjemmebruk klarer du deg med nesten hva som helst som er anskaffet de siste 4-5 årene.

Mikrofon er kjekt å ha hvis du skal synge eller ta opp et akustisk instrument, men det har vi ikke tatt for oss i denne sammenhengen.

Det vi har tatt for oss er derimot en pakkeløsning fra Roland, eller mer korrekt fra Edirol som er merkenavnet for PC-relatert utstyr fra Roland.

Det er ikke en blodfersk nyhet, PCR-serien ble lansert i fjor, men har såpass mye å by på at vi fant det verdt å sjekke ut, siden vi får mange spørsmål om valg av musikkutstyr til PC.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer