Smart Logitech-mus for bærbare

For de som reiser mye med bærbar PC, er musen eller alternativene ofte et problem. Nå har Logitech kommet med en mus som gjør det langt lettere å ta med musen på tur, og den kan dessuten brukes på fly.

Smart Logitech-mus for bærbare
Publisert
Sist oppdatert

Det er mange bærbare PCer på veien, og flere blir det. I dag er det over 117 millioner og det er ventet å stige til godt over 200 millioner i løpet av de nærmeste 3-4 årene. Blant disse er det svært mange som kan tenke seg et alternativ til pekeplate eller styretapp, men det er noen ekstra utfordringer for mus til bærbare.

Tråd eller ikke?

En trådløs mus er det ideelle, generelt sett, men det fungerer ikke som en generell løsning på bærbare. Hovedgrunnen til dette er selvsagt at den ikke kan brukes på fly. Alt som inneholder radiosender er forbudt å bruke, så da er det ikke mulig verken med vanlig radioteknikk, som de fleste trådløse mus opererer med, eller Bluetooth.

Vår erfaring med trådløse mini-mus er dessuten variabel, selv om førsteinntrykket var veldig positivt. Vi har hatt problemer med rekkevidden, og pluggen med antenne til å vippe ut kommer stadig borti ting. Forlengelseskabel er mulig, men det blir ingen elegant løsning.

Så en mus med ledning er nok både det sikreste og det enkleste. Men problemet er først og fremst ledningen, og muligheten for skade på linsen i den optiske sensoren under transport.

Smart Logitech-mus for bærbare
Smart Logitech-mus for bærbare
Smart Logitech-mus for bærbare


Enkelt og praktisk

Logitech fant en svært enkel, men effektiv løsning på disse problemene.

Man lager en kanal rundt undersiden av musen, så vikler man bare kabelen rundt denne når musen ikke brukes.

USB-kontakten er blitt utstyrt med en slags trykknapp, som festes i motsvarende knapp innenfor bunnplaten. Når den trykkes på plass, dekker den for linsen, som da er effektivt beskyttet mot skader.

Lengden på ledningene er over 65 cm, så rekkevidden er uproblematisk, selv for de som foretrekker å jobbe med mus-armen strukket helt ut til siden....

Musen er noe mindre enn en vanlig mus, men ikke så liten at grepet minner om når man tar i noe ekkelt...

Logitech Notebook Optical Mouse Plus er tilgjengelig i butikkene, og koster ca 230 kroner inkl mva.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer