Sidewinder Reel

Smart løsning for deg med Macbook-lader

Lei av brukne ledninger og alt for mye ledning på pulten?

SER SMART UT: Side Winder er en dings du kan putte Macbook-laderen i, og som enkelt lar deg tvinne den opp eller dra ut nødvendig mengde kabel. Foto: Fuse
SER SMART UT: Side Winder er en dings du kan putte Macbook-laderen i, og som enkelt lar deg tvinne den opp eller dra ut nødvendig mengde kabel. Foto: Fuse Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Macbook-laderen er ikke Apples mest solide produkt, særlig om du lever et nomadeliv og pakker den opp og ned av veska et par ganger om dagen.

Selv brukte jeg min forrige Mac daglig i 6,5 år før den ble byttet ut, men i løpet av det samme tidsrommet var jeg nødt til å bytte ut laderen to ganger underveis på grunn av svikt i ledningen. Den slites nemlig av å bli tvunnet sammen og dratt ut hver dag.

Apples nettsider er heller ikke kundene så fornøyde:

SKJØR: «Tredje ladern på tre år», «Elendig» og «Dårlig kvalitet» er ord du finner på Apples produktside for én av Macbook-laderne.
SKJØR: «Tredje ladern på tre år», «Elendig» og «Dårlig kvalitet» er ord du finner på Apples produktside for én av Macbook-laderne. Vis mer

Side Winder vil løse floka

The Side Winder er et folkefinanseringsprosjekt som nylig ble avsluttet, og som samlet inn drøye 300.000 dollar, eller nesten 2,5 millioner kroner, fra Indiegogo- og Kickstarter-brukerne.

Og konseptet er enkelt – du putter Macbook-laderen i en sirkulært formet plastdings med én ledning på hver side, og så kan du bare vri på den for å pakke sammen eller dra i hver ende for å forlenge kabelen.

Videoen under viser hvordan produktet fungerer:

The Side Winder allows you to wind, store, and protect your MacBook Charger in under 6 seconds Vis mer

Skaperne, Fuse, hevder at dette både løser problemet med at ledningene blir slitt, og i tillegg at du kan bruke akkurat så mye kabel som du trenger, fremfor å ha en unødvendig lang kabel liggende på pulten.

Verdt å merke seg er dog at det kun er laderne til Macbook Air og Macbook Pro som støttes – den minste Macbook-laderen (29W) vil ikke passe.

Planlagt lansert i mars

Innretningen kan «bestilles» fra folkefinansieringstjenesten Indiegogo med levering i mars dersom alt går etter planen.

«Bestilles» i anførselstegn, for som vanlig: Pengene man spytter inn i slike prosjekter går med til å utvikle produktet, og det kan bli forsinket, annerledes enn forespeilet eller i verste fall – ikke noe av i det hele tatt. Det generelle rådet er derfor ikke å bruke penger på slike tjenester som du ikke har råd til å tape.

For oss nordmenn blir det også ekstra dyrt å bestille. De 27 dollarne for selve produktet havner godt under 350-kronersgrensa, men med 22 dollar i frakt kommer man over, og da blir den totale prislappen brått rundt 660 kroner, inkludert norsk moms og Postens fortollingsgebyr på 153 kroner.

Oppdatert 1. november: Som en av våre lesere har påpekt i kommentarfeltet under, finnes en norsk løsning fra Nøst design som er temmelig lik, tilgjengelig nå og koster mindre. Godt dere passer på oss!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer