SpaceLauncher for Mac

Smart Mac-app gir ekstra krefter til mellomromstasten

Denne kan gjøre deg enda mer produktiv.

HOLD DEN INNE: SpaceLauncher lar deg lage snarveier som aktiveres ved å holde mellomromstasten inne. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
HOLD DEN INNE: SpaceLauncher lar deg lage snarveier som aktiveres ved å holde mellomromstasten inne. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Vi er svake for hurtigtaster i vår dataredaksjon og kommer med jevne mellomrom med tips til hvordan du kan bli enda mer effektiv bak tastaturet.

For Mac har vi for eksempel sett på 50 (!) kjekke tastatursnarveier, eller snarveier på Mac-styreflaten.

Appen SpaceLauncher kan være kjekk for deg som har en tendens til å bruke alt for mange museklikk på å komme frem til nedlastingsmappen, som fort glemmer hurtigtaster eller som til stadighet må åpne en nettside du ikke alltid husker navnet på.

Hold inne mellomrom

Om du laster ned og starter opp SpaceLauncher, kan du nemlig legge inn hurtigtaster til det meste. Disse hurtigtastene aktiveres når du holder mellomromstasten inne.

Eksempelvis har jeg nå gjort det slik at jeg kan holde inne mellomromstasten og trykke på enter for å ta et skjermbilde, trykke på f(inder) og n(edlastinger) for å åpne nedlastinger-mappen, eller d(okumenter) og p(ubliseringsplan) for å åpne Google-dokumentet vi bruker i vår redaksjon for å koordinere publiseringene.

Dette kan brukes uavhengig av hvilket program man har åpent – kanskje vil du for eksempel forenkle noen Photoshop-snarveier eller lignende.

Slik gjør du det

Etter å ha lastet ned og installert SpaceLauncher, vises hovedvinduet som også er tilgjengelig ved å bruke mellomrom-L. Det ser slik ut:

Smart Mac-app gir ekstra krefter til mellomromstasten

La oss så lage en snarvei på mellomrom-S som starter Spotify. Vi trykker først på plussknappen og får så opp dette:

Smart Mac-app gir ekstra krefter til mellomromstasten

Her har vi valgt å lage en snarvei på bokstaven S, og i felt nummer to har vi valgt «Open URL» som handling. Dernest trykker vi på «choose application» og velger i vårt tilfelle Spotify. Lagre til slutt, og så kan du starte eller bytte til Spotify ved å holde mellomromstasten inne og trykke S.

Dersom du vil lage «mapper» med kommandoer, altså der du må trykke på flere bokstaver for å utføre en snarvei, velger du «Enter group» i stedet for Open URL. På vårt bilde over har vi gjort det med F og D, som henholdsvis inneholder snarveier til mapper og dokumenter.

Dersom du har en slik gruppe, må du merke den og så trykke på «Add child key»-knappen for å legge til en «underkommando».

Hva om jeg vil skrive mange mellomrom?

Enten du skriver kode eller dokumenter, hender det seg at du vil putte inn mange mellomrom ved å holde knappen nede, men det går jo dårlig når du har reservert den til fiffige snarveier. Da kan du enten holde shift inne samtidig med mellomromsknappen, eller først trykke én gang kort og så holde den inne.

Merk at snarveiene vises på skjermen etter ett sekund (kan endres på) om du trenger hjelp.

Smart Mac-app gir ekstra krefter til mellomromstasten

Som du ser i programvinduet kan du også velge hvorvidt programmet skal startes automatisk og hvor lang tid det skal ta etter siste tastetrykk før SpaceLauncher kan aktiveres.

SpaceLauncher er gratis å laste ned og prøve ut. Utvikleren har ikke satt noe begrensninger på gratisutgaven; ei heller hvor lenge den varer, men setter pris på at du betaler 6 euro for programmet om det blir en del av din hverdag.

Nettside: http://spacelauncherapp.com

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer