Smart musikkavspiller fra Real Networks støtter MP3

RealPlayer finnes på 60 millioner PCer, påstår Real Networks. Snart lanseres programmet RealJukebox, et smart program som håndterer det meste når det gjelder musikkavspilling på PCen din - og håndterer nå MP3-filer. Vi har sjekket ut betaversjonen.

Publisert

Det finnes mange programmer som "ripper" CDer, som betyr at de leser musikken direkte som data, og lagrer den på harddisken som wav-filer. Det finnes også mange programmer som gjør om wav-filer til MP3. Programmer som spiller av alle mulige lydfilformater finnes også, og det finnes programmer som finner alle titlene på CDen som ligger i CD-ROM-leseren din ved å gå ut på internett og søke i databaser.

RealJukebox gjør alt dette samtidig.

Det virker..

Programmet er nærmest latterlig enkelt å bruke. Dette skyldes både et grundig installasjonsprogram og et godt grensesnitt. Her har Real gjort en svært god jobb så vidt vi kan se. Det er slettes ikke alle MP3-relaterte programmer som er så elegante og robuste som dette. Det er nærmest blottet for ”geek og nerde-faktor”.

Under installasjonen testes PCen og CD-ROM-spilleren for hvilken ytelse som er mulig å oppnå. Dermed skal det ikke bli muligheter for feil og avbrudd under vanlig bruk, selv om noen spesielle CD-plater kan være vanskelige å håndtere. Dette gjelder spesielt plater med svært mange titler, som for eksempel lydbiblioteker, og plater som inneholder kombinasjoner av dataformater. Dette kan være spill med lydspor, kombinerte multimediapakker osv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer