Stack:

Smart nettleser til hjemmekontoret

Grupperer tjenestene - side om side om du vil.

KJEKK: Lei av alt for mange åpne faner i nettleseren? Stack grupperer de du bruker mest. Foto: Pål Joakim Pollen
KJEKK: Lei av alt for mange åpne faner i nettleseren? Stack grupperer de du bruker mest. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er nesten rart å tenke på at vi i «gamle dager» bare hadde én nettleserfane, for vi regner med at flere enn oss gjerne har et dusin faner åpne i nettleseren til enhver tid.

Og det blir fort litt rotete. Derfor setter vi pris på Stack, som er en slags nettleser der fokuset er å gruppere tjenester – til vårt bruk har den vært perfekt på hjemmekontoret de siste dagene, og faktisk liker vi den enda litt bedre enn Franz, som vi skrev om for fire år siden.

CHROMEBOOK: Slik får du Android-apper inn i Chromebook. Video: Bjørn Eirik Loftås / Dinside Vis mer

Gruppér tjenester side om side

Sannsynligvis har du mange tjenester du bruker til daglig. For min del går all kommunikasjon på jobb via Slack (alternativ til Microsoft Teams), og vi planlegger publiseringen i et Google-dokument. Til e-post bruker jeg Outlook på jobb og Gmail privat, og jeg bruker tjenester som Twitter, Messenger, Google kalender, Google keep og mer til.

SIDE OM SIDE: Ved å gruppere relaterte tjenester kan de vises side om side i Stack. Foto: Pål Joakim Pollen
SIDE OM SIDE: Ved å gruppere relaterte tjenester kan de vises side om side i Stack. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Stack kjører som en egen nettleser på PC-en, og her kan man da gruppere disse tjenestene. For eksempel har jeg gruppert Slack, publiseringsplanen og Linkpulse (som vi bruker for å se sanntidstrafikken på Dinside) slik at de ligger side om side, begge e-posttjenestene i en annen gruppe og både Exchange- og Google-kalenderen i en tredje.

Det finnes en rekke tjenester som legges til enkelt med en knapp, det være seg Trello, Todoist, Whatsapp, Telegram, Skype, LinkedIn eller lignende, men du står fritt til å legge inn en hvilken som helst URL som et eget panel.

For hver tjeneste kan du regulere hvorvidt den skal gi deg varsler. Det finnes også hurtigtaster for å bla kjapt mellom de ulike tjenestene og den slags.

Pro-utgave

Stack er i utgangspunktet gratis å bruke, men om du vil bla opp penger for pro-versjonen får du der muligheten til å lage flere arbeidsområder for å skille mellom jobb og privat, for eksempel, eller for ulike typer arbeidsoppgaver eller interesseområder.

Videre får du støtte for mørk modus, samt muligheten til å sette på auto-oppdatering per tjeneste, som ellers gjøres med ctrl+r/cmd+r (windows/mac).

Pro-funksjonene koster 8,40 dollar i måneden (ca 85 kroner med dagens kurs), eller 84 dollar for et år. Pro-utgaven kan testes gratis i syv dager uten å legge inn kortinformasjon.

Du kan laste ned Stack fra getstack.app - tilgjengelig både for Windows og MacOS.

=> Flere saker om produktivitet

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer