Smart PC-dings for kameramobil

Vil du utveksle bilder fra mobilen via PCen? Da finnes det flere muligheter, vi har testet en liten infrarød sak som fungerer utmerket.

Publisert
Sist oppdatert

Etter at vi fikk ny mobil oppsto det plutselig et helt nytt behov. Den nye mobilen - en Siemens C65 - hadde kamera, men ikke Bluetooth. Behovet for å overføre bildene direkte til PC uten omveier via MMS var plutselig umulig.

Vi var selvsagt inne på tanken om å kjøpe en kabel med USB, men det hadde vært optimalt å ha noe trådløst, siden laderen til mobilen gjerne ligger ved PCen og da er kontakten i bruk...

Telefonen var utstyrt med infrarød sensor, noe vi vet har vært populært på bærbare i lang tid.

Men verken vår bærbare Dell Inspiron 8600 eller våre stasjonære PCer har slikt (andre modeller av Dell Inspiron 8600 har riktignok innebygd IRda).

Dings

Da var det bare å søke på nettet etter "IRda adapter", det var jo slett ikke umulig at det fantes en løsning i form av tilleggsutstyr. Og det gjorde det selvsagt. Vi hadde bare aldri hatt behov for infrarød kommunikasjon tidligere, så det var faktisk nytt for oss.

Det finnes en rekke alternativer, men vi falt for en utgave i form av en liten USB-dings, litt større enn en USB-plugg, fra Sunsway. Denne var å få kjøpt hos den lokale databutikken for drøyt 250 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer