Smart skjermfot fra Philips

Visste du at du med stor sannsynlighet kan bytte fot på PC-skjermen din? Det kan gi mange fordeler.

SMART SKJERMFOT: De fleste kan enkelt bytte ut den gamle skjermfoten, og få en rekke tilleggsfunksjoner med på kjøpet. Foto: Philips
SMART SKJERMFOT: De fleste kan enkelt bytte ut den gamle skjermfoten, og få en rekke tilleggsfunksjoner med på kjøpet. Foto: Philips Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du tenker kanskje ikke så mye over det som du burde, men god ergonomi er svært viktig for lange dager foran PC-skjermen, både hva angår pult, stol, tastatur, mus og ikke minst skjerm.

Dessverre syndes det ofte med sistnevnte.

Altfor mange sitter med billige skjermer med minimalt av fysiske justeringsmuligheter, og resultatet kan fort bli stiv nakke og andre helseplager.

Justering kan kjøpes

Litt dyrere skjermer kommer ofte med fot som lar deg justere skjermhøyde, betraktningsvinkel - og lar deg gjerne også vri skjermen slik at den står på høykant - såkalt pivot-funksjon. Sistnevnte er svært nyttig for eksempel når du skal jobbe med lange dokumenter.

LES OGSÅ: Derfor bør du snu skjermen din på høykant

Om du har en skjerm som ikke har en døyt av justeringsmuligheter, kan det være greit å vite at det i mange tilfeller går an å bytte fot på den. Dermed slipper du å investere i helt ny skjerm hvis du opplever at dårlig ergonomi blir et problem.

Dette trenger du

Det som kreves er at skjermen er VESA-kompatibel, som betyr at den må støtte standardfester utformet av Video Electronics Standards Association.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer