Smart trådløs multifunksjonsboks

En trådløs enhet som kan fungere både som vanlig aksesspunkt, som bro mellom nettverk og som forlenger av rekkevidden - det høres jo spennende ut. Vi har testet.

Smart trådløs multifunksjonsboks
Publisert
Sist oppdatert

De vanligste trådløse enhetene er en ruter med aksesspunkt som jobber mot trådløse nettverkskort eller innebygde løsninger i moderne bærbare PCer. Men noen ganger er det behov for andre løsninger.

Hvis du ønsker å utvide rekkevidden på det trådløse nettet, eller forbinde to kablete nettverk ved hjelp av trådløst nett - da er det andre enheter som gjelder.

SparkLAN heter en liten boks, som fungerer på mange forskjelige måter, avhengig av hvordan du setter den opp.

Boksen er svært enkel og har et ganske stilig utseende. Den har nettverkskontakt, strømkontakt og antenne i den ene enden, og lysdioder i den andre.

Den fungerer som aksesspunkt - kjekt hvis du allerede har en ruter. Den kan også fungere som en klient, hvis du har en maskin med vanlig nettverkskort.

Den kan fungere som bro mellom nettverk, det vil i praksis si at den erstatter en kabelforbindelse, hvor bare de to involverte boksene kan kommunisere trådløst seg i mellom og knyttes til nettene i hver ende med vanlig kabel.

Den siste funksjonen er som repeater, da tar den i mot og videresender signalet fra allerede eksisterende nettverk. Dermed utvides dekningsområdet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer