Smart Windows 7-funksjon i XP

Dette lille tipset vil du garantert sette pris på.

Publisert
Sist oppdatert

Hvis du har en stor PC-skjerm med høy oppløsning har du en åpenbar fordel i forhold til alle som sitter med små skjermer. Du kan nemlig stille vinduer side om side, og jobbe med flere programmer samtidig. Det kan være svært effektiviserende. Men hvordan løser du det i praksis?

Det handler om å stille opp

Du visste sikkert at du kan høyreklikke på oppgavelinjen i Windows XP og Vista, og velge "Still opp vinduene side og side". Men hvis du har femten åpne vinduer blir det jo bare tull av hele greia.

I Windows 7 er dette blitt mye bedre. Du kan nemlig dra programvinduet med musen helt til venstre eller høyre kant på skjermen, og slippe. Dermed tilpasses programvinduet til å fylle halve skjermen, og det skjer automatisk. Utrolig enkelt, men likevel genialt.

Helt likt i XP og Vista

Det tok imidlertid ikke mange dagene fra denne funksjonen ble kjent, før en smarting hadde laget nøyaktig samme funksjon for Windows XP og Vista. Resultatet heter AeroSnap, og er et bittelite gratisprogram som kjører i systemverktøylinjen. Utvikleren er tysk, og heter Christian Schoch.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer