Feilsendt e-post

Smarte e-postfunksjoner hindrer feilsending

Det kan være både flaut og «forretningsfatalt» å sende en e-post til feil mottaker, men det kan du heldigvis gjøre noen forebyggende grep mot, både om du bruker Outlook eller Gmail.

E-POST: Det kan være både flaut og «forretningsfatalt» å sende en e-post til feil mottaker, men det kan du heldigvis gjøre noen forebyggende grep mot i mailen din. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Konsekvensene av å sende en e-post til feil mottaker er i beste fall at du blir flau og skamfull.

Enda verre er det nemlig hvis konfidensiell informasjon kommer på avveie, enten det er dine egne personopplysninger eller hemmeligstemplede, jobbrelaterte opplysninger.

Feilsendte e-poster er en av de aller vanligste grunnene til at bedrifters sensitive informasjon kommer på avveier, ifølge Norsk senter for informasjonssikring (Norsis).

Skru av navneforslagene

Heldigvis er det noen forebyggende grep du kan gjøre dersom du frykter feilsendingsfella.

- En av de vanligste grunnene til at e-post blir sendt til feil mottaker, er den såkalte navneforslagfunksjonen, som i dag er innebygd i Outlook og andre e-postklienter. Den fyller ut navnet på en mottaker automatisk etter at du har slått inn de første bokstavene, sier teknologiansvarlig André Schackt i Orange Cyberdefense Norge.

Av og til kan det altså bety at feil person foreslås, som kan være lett å overse.

- Skrur du av funksjonen, reduserer du risikoen betraktelig, understreker han.

Innstillingen for å skru av autofullføring av navn finner du som oftest i innstillingsalternativene for din e-postklient.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.