SMC Barricade G

Denne siste versjonen av Barricade er enklere enn tidligere modeller, men har full støtte for de siste landevinninger både for kablet og trådløst nett.

SMC Barricade G
Publisert
Sist oppdatert

Vi har selv brukt en tidlig utgave av Barricade i vårt hjemmenett, og for oss har denne har fungert fint i alle år. Det eneste vi har hatt å utsette på den har vært dårlig ytelse på printerporten. Det problemet støter vi neppe på hos denne utgaven, siden den ikke er utstyrt med annet enn nettverksporter.

Ruting og trådløst

Barricade G har WAN-port, 4 LAN-porter, strømtilkobling og to antenner.

SMC Barricade G


De første konfigurasjonen skjer ikke via nettleseren, men med et program som ligger på CD. Det fungerte aldeles utmerket, og alle maskinene var på nett i løpet av et minutt.

Når ruteren er vel installert brukes nettleseren til å konfigurere de avanserte finessene, sikkerhet og trådløse nettet.

SMC Barricade G


Skjermbildene er rikere på informasjon enn de andre ruterne vi har testet så langt, og det er et par smarte finesser som vi ikke har sett hos de andre ruterne.

Du kan for eksempel mappe 10 IP-adresser på utsiden til 10 virtuelle IP-segmenter på innsiden, du kan ha 10 virtuelle servere på innsiden og åpne egne porter for å rute aktivitet for 10 spesielle programmer, som f.eks. nett-spill, IP-telefoni osv.

Det er også en brannmur med innstillinger for varsling av DoS med epost.

Ruteren har også støtte for dynamisk DNS, med valg mellom 4 tilbydere og eventuell mail-støtte for utveksling av IP-endringer.

Trådløst

Vi målte merkelig nok høyere ytelse helt nede i kjelleren enn en etasje ned! Ytelsen var dessuten blant de høyeste vi har målt i denne omgang. Dette skal vi imidlertid forske videre på, med et større utvalg av trådløse klienter.

SMC Barricade G


Ruteren har en listepris på 985 kroner, men du finner lavere priser på nett.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer