Snagit - skjermdumper av klasse

Enten du skal ta opp video av skrivebordet eller ta skjermdumper av ymse kategorier, behøver du ikke lete lenger.

Snagit - skjermdumper av klasse
Publisert
Sist oppdatert

Noen ganger kan det være nyttig å kunne lage en video av skrivebordet ditt. Det kan for eksempel være at du vil synliggjøre en prosess, som etterpå kan fungere som en brukerveiledning, eller det kan ganske enkelt være at du ønsker å illustrere et problem som du kan oversende IT-avdelingen.

Uansett hvilke behov du skulle ha for skrivebords-video, finnes det nå en rekke verktøy som kan hjelpe deg. Et av de aller beste heter Snagit, og kommer fra selskapet TechSmith.

Enkelt

Når programmet er installert trykker du ganske enkelt på Record screen video i programvinduet, gjør eventuelle endringer i profilen nederst, og deretter trykker du på Capture-knappen:

Hvis du ikke gjør noen endringer i profilen, blir du nå bedt om å markere hvilket område av skjermen du ønsker å filme. Dette gjør du ved hjelp av musen og venstre museknapp.

Husk at jo større område du ønsker å filme, jo mer krever det av prosessoren din, og jo større må du regne med at videofilen blir. Så lite som mulig er en god regel å følge, i mange tilfeller.

Husk at hvis du har koblet til en mikrofon, har du muligheten for å prate mens du demonstrerer. Perfekt til opplæringsvideoer!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer